Cutitul de varza si cana cu unicorn

Am inceput articolul asta acum vreo trei saptamani…

Varza rotunda, pardon, sferica, care se gaseste la supermarket in Bruxelles e batoasa tare. Genul ala de o freci cu sare pana ramai fara sare si ea tot tare ramane. Doar oala sub presiune ce o mai convinge sa se inmoaie. Intre timp am gasit una ascutita (varza!) care e mai moale, dar nu despre varza e vorba aici. 😀

Acum vreo 3 ani au venit socrii in vizita si au constatat ca avem varza batoasa si ca abia o putem taia cu cutite normale. Si ne-au trimis cutit special de taiat varza. Foarte ascutit. Noi, fiind in perioada cu copii mici, mici, care puneau mana pe orice, am pus cutitul ala bine. Oricum nu mancam varza des, am zis ca il scoatem la nevoie (adica cand vin socrii in vizita 😛 ).

Un an mai tarziu, vin iar socrii in vizita. Si intreaba de cutit. Si il caut. L-am cautat in toate locurile in care as fi putut sa il pun bine. Nu l-am gasit. Atat de bine l-am pus. Banuiesc ca toata lumea e convinsa ca l-am aruncat, eu stiu sigur ca nu pentru ca asa ceva nu se arunca la gunoi si sunt destul de maniaca cu triatul corect.

In fine, pe ala nu l-am gasit, am primit altul. L-am pus bine si pe acest altul, dar de data asta am informat toata familia unde l-am pus bine. Deci inclusiv copiii stiu exact unde l-am pus bine. Intre timp au inteles foarte bine ca nu ne jucam cu cutitele.

Daca aveti idee unde e cutitul de varza, sa ne spuneti si noua. Avea coada neagra. Sigur e undeva la indemana, exact cum era si cana cu unicorn.

Cum care cana? Aia din care imi beau eu cafeaua zilnic acasa. Chiar doua cafele pe zi.

Inainte sa vina socrii vara asta, am bagat-o la spalat. Pentru impresia artistica, normal, ca altfel o spal o data pe saptamana. Mr G a golit masina de vase si a pus-o pe raftul cu cani, dar in spate si cu spatele la usa. A doua zi am cautat-o. Si am cautat-o… Inclusiv pe raftul cu cani. Ba chiar am si pus mana pe ea, dar creierul meu era fixat pe ideea ca, fiind proaspat scoasa din masina de vase, nu are cum sa fie in spate pe raft si nu are cum sa fie cu spatele.

Am gasit-o dupa cateva ore si doua cafele baute din alta cana, cand am privit din nou raftul cu cani.

6 gânduri despre „Cutitul de varza si cana cu unicorn

    1. Ce dezamagire am avut cu varza, apoi nu am mai gatit varza ani buni in Belgia, pana mi-am facut curaj sa incerc si varza aia cu varf ciudat. Credeam ca doar mie mi se intampla!

  1. Ce dezamagire am avut cu varza, apoi nu am mai gatit varza ani buni in Belgia, pana mi-am facut curaj sa incerc si varza aia cu varf ciudat. Credeam ca doar mie mi se intampla!😅

  2. Vino acsă, Mirona… lasă dr. varza lor… cea românească, ușoară, dulce e cea bună… și aici și-a băgat c… coana evropa cu legumele ei dubioase… dar le evităm.

  3. Cana e sigur in bucataria de jucarie a Malvinei.
    Cutitul…as paria ca are lama infasurata cu ceva si e in sertarul cu saci de gunoi colorati diferit pentru triaj!

    Numai bine, salutari, urari de sanatate si multumiri pentru ca ne scrii!

Comentezi?!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.