Cand Vocea Ratiunii doarme in papucii statului

Disclaimer: o postare cu si despre porcusori de guineea. 🙂

Anul trecut cand a murit Data, am cautat pe la vreo doua adaposturi un porcusor mascul singur. Speram sa il putem pune impreuna cu Ricky. Unii ne-au spus ca au doar perechi, in sensul de doi masculi deja imprieteniti, ar altii ne-au spus ca aveau doar o femela.

Cateva zile mai tarziu l-am gasit pe Takito pus de dat pe un fel de OLX belgian. L-am luat, i-am rezolvat problemele de sanatate, l-am facut porc de porc si am incercat sa il punem cu Ricky. Doar ca Ricky a refuzat. S-a lasat cu varsari de sange, de mai multe ori chiar. Si am procedat la separare, chestie care mi-a complicat viata ca a trebuit sa modific custile tocmai construite ca sa aiba toti patru o platforma comuna de intalnire.

Pe repede inainte, acum doua saptamani jumate primesc mesaj de la al doilea adapost contactat anul trecut, cei care aveau „doar o femela”. Din ratiuni medicale a trebuit sa rada porcusorul la fund si au realizat ca e un mascul. Si inca era la ei in adapost. Il mai vrem? :O Am zis nu, multumesc. Avem patru, nu mai am loc.

Si aici intervine Vocea Ratiunii, recte Mr. G. Ca ma duc eu acasa si ii povestesc patania si ii spun ca uite, asta ar fi trebuit sa vina in locul lui Tak, dar bine ca a fost Tak ca altfel murea plin de paduchi si pecingine si malnutrit. Si ii dau inainte cum ca daca oare ar trebui sa fie si asta al nostru?! Ca prea e coincidenta ca m-au contactat. No, aici Vocea Ratiunii ar fi trebuit sa ma ameninte cu un divort sau macar o internare la psihiatrie. In schimb Vocea Ratiunii, din nu se stie ce motiv, dormea in papucii statului, si mi-a zis ca loc ii facem, sa ma duc sa il iau. :O

Eh, doua zile mai tarziu mutam mobilele prin living ca sa scoatem „apartamentele” porcilor de dupa canapea si sa valorificam si un spatiu care nu se putea utiliza pentru ca era… Ati ghicit, dupa canapea!

Un alt ffw (cine mai tine minte casetele?!), porcul a fost adus acasa, custile modificate si azi dimineata am dus copii la scoala si apoi am venit acasa cu intentia clara sa le fac cunostinta lui Takito si Rocket. Pana acum totul merge bine si cele doua „covorase” s-au mutat impreuna.

Intre timp, s-a dovedit ca mai bine ca l-am luat pe Rocket de la adapost pentru ca, oricat de iubitori erau voluntari, nu erau si foarte priceputi in a ingriji porci de guineea cu par lung. A trebuit ras pentru ca nu fusese tuns la timp si a facut o iritatie pe fund.

De coincidentele de look si culori intre „perechile” mele de porcusori nu mai zic nimic, ca e evident. 😀 Iar pe Ricky il pastrez drept „porcul MEU terapeutic” (desi e al Malvinei de fapt, dar ea e mai imprietenita cu Archy).

Takito si Rocket
Potrivire de look si culori 😀
Iar el e Ricky, supraveghetorul meu (lumina e de la lampa plantelor carnivore)

Un gând despre „Cand Vocea Ratiunii doarme in papucii statului

Comentezi?!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.