Constatari din carantina – viata cu copiii (mei) de 3 si 5 ani

Fara introducere, ca e de prisos. 😛

Copiii (mei) de 3 si 5 ani vorbesc in continuu. Permanent. Adorm vorbind. Nu stiu sigur sa va spun daca pe rand sau deodata, ca deja nu mai fac diferenta.

Inainte sa am copii, vorbeam mult. Acum, mai ales de cand stam acasa totii, vorbesc aproape deloc. Mai lipseste sa ma aud si pe mine vorbind si plec pe campii.

Cand vorbesc si cand nu vorbesc, copiii (mei) de 3 si 5 ani misca. Misca tot timpul, adorm miscand. Un deget, un picior, o ureche, ceva misca permanent. Misca si in somn, dar asta nu mai e un secret.

Asta mic de trei ani o sa se faca filosof. Gen, „mama vreau tapioca”. Doua lingurite mai tarziu, „mama, dar de ce am tapioca in castron?”. Sper doar sa poata trai din filosofie…

„Mama” e cel mai rostit cuvant de care copiii (mei) de 3 si 5 ani. Mama, adica eu, este solicitata pentru orice. (Ca mama chiar intervine sau nu, e alta poveste.)

Am ajuns sa filam plastelina ca sa facem rahati de dinozauri. Da, ati citit bine. In casa la noi s-a filat plastelina mov si verde ca sa se faca rahat cu mot, de dinozaur.

Copiii de 3 si 5 ani adora haosul. Ai mei mi-au si spus-o. Ca ei sunt copii si au nevoie de haos. Pe cale de consecinta, mama lor, recte eu, nici macar nu mai incearca sa puna ordine in haos. Haos sa fie!

Copiii de 3 si 5 ani miorlaie. In timp ce vorbesc si misca permanent. Sunt mici Napoleoni in devenire, reusesc sa faca totul in acelasi timp. Habar nu am pe unde se pierd.

Copiii de 3 si 5 ani au o nevoie stringenta de a fi cu tine tot timpul. Gen fugi si tu tiptil pe balcon sa ai 5 minute de liniste, ei te gasesc in mai putin de 30 de secunde si vin dupa tine. Bineinteles, aplicabil si cand mergi la baie.

In mod cu totul si cu totul bizar, singurele momente cand nu vor sa fie cu tine sunt cele in care EI se duc la baie sa faca chestia aia pe care noi am filat-o din plasteline (vezi mai sus). Fereasca ‘Mnezo sa incerci sa intri in baie sa iei ceva de acolo in timp ce vreo unul din ei e incuiat acolo cu jumatate din jucarii.

Copiii de 3 si 5 ani canta cand se duc la baie. Concerte pe bune dau pe acolo. Vecinii cred ca sunt super incantati. Nu i-am intrebat ca nu am avut tupeu.

Ma scuzati, trebuie sa inchei aici pentru ca „mama” se aude din ce in ce mai insistent.

Publicitate

Un gând despre „Constatari din carantina – viata cu copiii (mei) de 3 si 5 ani

  1. Mama este la putere si la noi! Si faza cu baia.. la noi a devenit o rutina, nu pot sa merg la baie fara sa fie si el de fata (are putin peste 1an jum). Pai, cine trage apa?
    🤗😂

Comentezi?!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.