Jurnal de Belgia · Jurnalul unei mame imperfecte

Ce se poate intampla cand copilul nu stie ce sunt alea pijamale

La noi in casa mai greu cu pijamalele. Unii dorm doar in tricou, altii (vezi urmasa) doar in chilotii, si aia daca am noroc, iar urmasul este imbracat de cu seara in tricoul si pantalonii pentru a doua zi. Dati cu rosii si cu ce vreti, dar asa ne e cel mai usor dimineata.

Bineinteles, urmasul creste si ii creste si materia cenusie. Deci are seri in care musai adoarme in costumul de dinozaur, deci dimineata trebuie schimbat (nu e practic pentru cresa). Sau are seri cand adoarme la fel de dezbracat ca si sora-sa si musai trebuie imbracat dimineata. Dar, in general, el se trezeste gata de dus la cresa. 😛

Malvina a avut pijamale cat a fost bebe. Chiar ii placeau. Apoi a crescut si nu a mai vrut genul ala salopeta. I-am luat pantalon si bluza. Apoi a decis ca ei nu ii plac hainele si a inceput sa doarma dezbracata. No, treaba ei. Ca pare ok asa.

Asadar, Glad nu s-a nascut intr-un mediu in care pijamalele erau ceva uzual. Deci habar nu are ca oamenii normali la cap seara isi pun alte haine pe ei si dimineata se dezbraca de ele.

Zilele trecute am vazut pe un grup de vanzari SH niste pijamale cu dinozauri. Baietul lu’ mama e obsedat de dinozauri. Nu stiu ce o fost in capul meu si am zis sa i le iau. Nu mai zic ca m-o plouat ciuciulete pana m-am dus sa i le recuperez… Nu mai zic.

Ce nu am luat eu in calcul era fix ce v-am explicat mai sus. Baietul nu stie ce sunt alea pijamale, pentru el toate hainele pot fi purtate pe oriunde. Punct.

Asa ca am bagat pijamalele in casa miercuri dupa amiaza. Le-a vazut, i-au placut, ce ramane de facut decat sa il imbrac cu ele? A pus pustiul doua tricouri de pijama unul peste altul. Doar pentru ca aveau dinozauri pe ele si nu se putea decide. Si pantalonii de pijama cu dinozauri, destul de largi cat sa ii atarne si sa calce pe ei si sa cada oleaca de pe el. Nu conteaza, Glad boxeaza.

A dormit cu ele, nimic deosebit. Doar ca joi dimineata a plecat cu ele la cresa. Si cu cizmele albastre cu unicorni. Viata-i dura!

Joi seara i le-am dat jos si i-am pus o bluza normala la cap cu un dinozaur. Si niste pantaloni „de strada”. A dormit imbracat asa, parea chiar multumit.

Azi dimineata, vineri, s-a trezit si, primul lucru, s-a dezbracat. Si s-a infuriat cand l-am intrebat de ce ca doar e deja imbracat. Ca el vrea tricoul cu dinozauri si pantalonii cu dinozauri albastri. Mai, murdari, la spalat. Nuuuuu! Patoto titoto abastrrru! Patoto titoto abastrrrru! No, bine, le scot din cosul cu rufe murdare! Glad fericit. Macar si-a luat adidasi azi… Si doar un tricou pe el.

Reclame

Comentezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.