Pozitia (pe) WC (ului), o chestie importanta despre care nu vorbim…

Pana nu am dat peste un WC care nu mi-a convenit, nu mi-am dat seama cat de importanta e inaltimea si pozitionarea acestui obiect. Ideea mi-a fost intarita si de un kinetoterapeut, dupa prima nastere.

In august 2014 ne-am mutat in chirie intr-un apartament langa jobul meu. WC-ul, ca aproape orice WC belgian, instalat intr-o incapere mica, separat. Eram gravida in cateva saptamani. Dupa numai cateva zile de utilizare mi-am dat seama ca ceva nu imi place… Mi se parea mult prea sus montat, aproape ca nu atingeam cu picioarele podeaua.

No, gravida si cu istorii de hemoroizi citite pe grupuri, WC ul sus si picioarele amortite nu imi pareau o idee buna. Asa ca mi-am luat suport de plastic de la Ikea si m-am resemnat / acomodat.

Nasc primul copil, a doua zi ma viziteaza un kinetoterapeut care fix despre asta imi vorbeste – cum sa stau corect pe WC. Soc si groaza! Cum adica sa iti explice cineva cum sa stai corect pe WC?! :O Adica te pui, te scremi, te stergi si gata. Ce mare istorie?!

Pai e mare istorie pentru ca ai un perineu. Si tu, si eu, si noi toti. Si daca nu ai grija de perineul tau, ajungi pe la 50-60 de ani cu incontinenta urinara, de pilda. Sau daca ai istoric de hemoroizi, ii ajuti si incurajezi sa scoata capul si sa te sece de durere. Stiu, noi nu vorbim despre hemoroizi, nici despre perineu. Ne prefacem ca nu exista!

Deci, asadar si prin urmare, cand te pui pe tron (imi place expresia asta 😀 ), ideal ar fi sa ai suport la talpi, sol sau suport, sa stai cu picioarele departate, nu lipite, cu genunchii mai sus decat bazinul. Faimoasa pozitie M ergonomica de la port-bebe.

Prin 2017 cautam apartament. Aveam o lista cu chestii imperativ necesare si pozitia mai joasa a WCului era acolo. Eram chiar hotarati, in caz ca nu e unde trebuie, sa il rezolvam imediat ce ne mutam. Din fericire, am gasit apartament cu WC ul fix in pozitia ideala pentru noi, fapt dovedit si de Malvina, care avea 2 ani si 3 luni cand ne-am mutat si care a solicitat imediat sa foloseasca noul WC.

Si tot in 2017, dupa a doua nastere, un alt kinetoterapeut mi-a repetat exact aceeasi prelegere ca si in 2014.

In vara asta ne-am mutat cu biroul intr-un spatiu proaspat renovat fix pentru noi. Nimeni nu s-a gandit sa intrebe ce fel de toalete si la ce inaltime vor fi. Ne-am trezit cu WC-uri prinse in perete si la o inaltime potrivita pentru colegul nostru de 2m inaltime. Super pentru el, doar ca restul suntem „normali”. Mai ales cucoanele, media de inaltime e in jur de 1,65 – 1,7m. E o „placere” sa le folosesti.

Acasa tocmai ne-am instalat al doilea WC. Ca speram sa se dea si plodul mic pe brazda si sa accepte sa foloseasca un asemenea obiect. (Deocamdata ne spune ca el e bebe si nu vrea.) Si patru bipezi pe un WC, din care doi cu nevoi urgente care nu sufera amanare, ar fi cam mult pentru nervii bipezilor adulti. Din fericire, vasul de WC in sine e jos, e potrivit inaltimilor noastre.

Dupa toate experientele astea, cu mana pe inima va spun sa analizati bine inaltimea vasului WC raportat la inaltimea celui mai scund adult din familie. Zic cel mai scund adult pentru ca la copii li se pun suporturi, iar adultii mai inalti nu patesc nimic daca stau cu genunchii mai sus. Din contra.

Publicitate

Un gând despre „Pozitia (pe) WC (ului), o chestie importanta despre care nu vorbim…

Comentezi?!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.