Dintele si cazatura sau Mama si veterinarul

Banuiesc ca nu mai e niciun secret ca starea de sanatate a porcusorilor e un stres mai mare decat starea de sanatate a copiilor.

Inainte sa dati cu rosii ca sunt o denaturata, sa stiti ca explicatia e simpla. Copiii se pot exprima, ba chiar o si fac cand nu se simt bine, ma lasa sa ii caut de bube si ganglioni. Pe de alta parte, porcusorii tac si indura, de obicei pana cand e prea tarziu. Pe astia din urma stau cu ochii ca pe butelie.

No, si sa vedeti faze amuzante ieri. (Acum rad, ieri nu radeam… Doar am rasuflat usurata.)

Data si problemele lui cu dintii o sa ma albeasca, bag sama ca vrea sa imi asortez parul la blana lui. Luni am constatat ca i se misca un dinte, panica maxima ca veterinara noastra mult iubita e in concediu de maternitate pentru urmatoarele 8 luni. Si desi mi-a spus ca pot sa ii scriu daca am probleme, i-am promis ca o las in pace sa faca cuib si sa nasca in liniste.

Ce fac?! Pana la urma am apelat la un alt veterinar care ne-a facut o vizita la domiciliu aseara.

Se uita in gura lui, dintele e rupt de fapt. U la, veste buna, desi nu pare, dar dintele creste la loc la ei, bine ca nu e abces sau vreo alta infectie. Ia tanti penseta, imi zice sa tin porcul de fund, scoate dintele rupt, curge un pic de sange. Eu in timpul asta ma hiperventilam ca vai, daca il doare, daca… Oh, pufuletele meu alb! Vai mie, vai tie! Intelegeti voi. Toate astea in liniste, ca doar nu e cazul sa stresam toata casa.

Mai stam de vorba cu veterinara, copiii se fataiau prin casa ca doar aveau spectatori. Glad, puf, trosc, buf, cade in patru labe si apoi lat pe podea. Eu continui conversatia nestingherita, veterinara se schimba la fata si sare sa prinda copilul. Pana sa ajunga ea la el, asta sus si mai departe.

Si imi marturiseste femeia ca nu are inca copii. Asta explica multe, ii zic eu. Ca daca nu urla sau e balta de sange, tot normal.

Am sfarsit razand de cum eu ma stresez la porcusori si ea la copii.

Sa stiti ca niciun porcusor sau copil nu a fost ranit pentru scrierea acestui articol. Doar niste neuroni au sucombat, dar asta deja nu mai conteaza.

 

Publicitate

Un gând despre „Dintele si cazatura sau Mama si veterinarul

  1. Eu am crescut la tzara, descultza, pe campuri si ograda. Daca s-ar fi crizat toti in jur de cate ori am cazut ca mamaliga…. (imagineaza-ti eu, mica, rotunda, bucalata, descultza ).

    Altfel ce uitam noi adultii sunt lectiile de fizica, si ca o cazatura de la 30-50cm (cat e centrul de greutate al unui copil) si impactul a 10 kile nu e acelasi lucru cu o cazatura de la 80 cm si impactul a 100kile. Lectie de fizica invatzata tot in aceeasi copilarie cand 2 verisoare (mai mici, next generation le ziceam) alergau cot la cot, s-au ciocnit si una a cazut ca mamaliga si cealalta s-a rostogolit si pornit mai departe, diferentza intre ele fiind de 1 an varsta si vreo 10 kg.

Comentezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.