Mai avem 5 zile sa recuperam!

Sau cum am aflat ca sunt o mama naspa, capitolul X².

Ca sunt o mama denaturata care isi lasa copiii cu muci si febra si nu merge la urgente, stim deja. Ca o las in pace pe Malvina daca vrea sau nu sosete in cizme in toiul iernii, iar stim. Ca Glad are dreptul sa mamance doar cat si daca pofteste, iar am stabilit. Si ca e o mare mirare ca sunt sanatosi nu mai e nevoie sa mentionam.

De vreo doua seri mi-am dat seama si ca ai mei copii, mai ales Malvina, nu e aliniata la cunostintele pe care se presupune (pe Facebook) ca trebuie sa le aiba un copil de varsta ei. Si totusi am dormit bine azi noapte, cat de bine ma lasa Gladul de 17 luni.

Asadar, nu avem fise de matematica sau citit / scris, Malvina abia stie sa numere pana la 10 in doua limbi (si chiar sa numere 10 obiecte) si recunoaste doar vreo 2 litere. Cred, ca nu am verificat. Si nu recunoaste turcuazul! Zice ba ca e verde, ba ca e albastru, fix ca tat-su!

Mai avem 5 zile sa recuperam, asa ca azi voi cauta frenetic pe Internet tot felul de fise si activitati. Si nu mai dormim 5 zile si 5 nopti, iau si concediu, si pe 9 octombrie, la fix 42 de luni va fi doxa de matematica si literatura. Si am trecut pe lista sa mi se trimita din Romania, pe langa Aventurile lui Habarnam, si Gheba, ca nu e niciodata prea devreme pentru limite.

Pe langa incultura asta crasa care va avea repercusiuni majore asupra IQ-ului ei de peste 80 de ani cand va fi o bunica tanara pe Marte, am mai aflat si ca avem in casa tot felul de carti porno pentru copii.

Cum ar fi Hoinari prin anotimpuri, unde in „Iarna” e o expozitie de arta si e si un tablou cu o dama nud. Nici macar nu mi-a sarit in ochi pana nu mi s-a precizat ca asemenea sexualizare exista in carte. Si nici Malvina nu a intrebat nimic… O fi stricata?!

Sau suntem noi stricati, ca deja ne-am plimbat prin tari unde statuile in fundul gol sunt ceva obisnuit. Si pe strada unde femeile aproape dezbracate plantate prin reclame sunt iar ceva la fel de obisnuit.

No, bun, iaca plan de bataie:

In urmatoarele 5 zile Malvina va manca matematica pe paine. Dupa ce o aducem pe linia de plutire, musai sa ma ocup si de Glad ca asta nici sa vorbeasca ca lumea nu stie la 1 an si cinci luni. Musai sa mai invete amandoi macar vreo 3 limbi, rusa inclusa. Renunt la job si ma bag in toate grupurile de activitati pentru copii posibil si imposibile. Pe Facebook, normal. Asa… Si le caut ore de pian, de violoncel, cursuri de arta abstracta, mindfulness si multe altele sa nu le ramana o clipa pentru joaca. Ce atata joaca, ca joaca nu ii face competitivi!

Glumesc si exagerez, nu ma luati in seama! 😛

Amu ma intorc la copiii mei normali si jobul cel de toate zilele.

Publicitate

2 gânduri despre „Mai avem 5 zile sa recuperam!

  1. luceafarul. Te rog sa iei masuri si cu luceafarul.

    (Anul asta fiica mea iar nu e inscrisa la nicio extra activitate. Va merge la scouts daca vrea. Ca si anul trecut. In comparatie avem in jur copil de 3 ani cu ore de engleza si karate si inca ceva). La 5 ani fiica mea voia tot ce vedea la altii. La inceput o dusei la toate si apoi ce nu a mai vrut a oprit. Ups 😀

Comentezi?!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.