Cand va pot ALTII adopta copiii proprii si personali

Vuieste Facebookul si Radio Sant de faptul ca homosexualii vor sa ne adopte copiii. Ai nostri, astia cu parinti la purtatori.

Azi nu discutam despre homosexuali in particular, familii traditionale in general sau alte baliverne, ci strict despre aspectul asta: in ce conditii pot ALTII sa ne adopte copiii facuti si crescuti cu sudoarea fruntii. Unde ALTII = homosexuali / familii traditionale / roboti / animale / extraterestrii / etc.

In ce calitate scriu asta?! In calitate de mama de doi copii, rezident intr-o tara in care nu avem decat o ruda apropiata, interesata de procesul de adoptie in scop personal (adica am facut sapaturi, ca vrem sa adoptm un al treilea copil).

Asadar si prin urmare, in ce conditii pot ALTII sa ne adopte copiii legal inregistrati ca ai nostri, chit ca ii tinem acasa sau ii lasam prin vreun orfelinat?

In primul rand, parintii biologici / trecuti in acte trebuie sa fie morti amandoi (pe rand sau simultan) SAU, daca sunt inca vii, sa fi fost decazuti din drepturile parintesti de catre stat SAU, daca sunt inca vii, sa fi semnat ei cu mana lor o hartie prin care renunta la drepturile asupra copilului.

Bun, deci nu mai avem parinti la copiii proprii si personali. Ce se intampla? Pai Statul trece la luat rudele la rand sa vada care vor si care sunt potrivite sa ii creasca pe copii. Intre timp numeste un tutore legal, care poate fi o ruda sau chiar Statul.

In cazul in care parintii au murit si au cumva vreun testament in care stipuleaza cine sa aiba grija de copiii aia dupa moartea lor, Statul poate sau nu tine cont de aceasta dorinta. In unele state nu e acceptata, in altele e litera de lege, in altele e cu titlu consultativ, adica doar daca Statul concluzioneaza ca cei numiti de mine sunt apti.

No, si daca nici rudele nu ii vor pe copii, abia atunci se trece la necunoscutii de pe strada.

Mai exista si varianta in care copilul cel mare are deja 14-16 ani si isi poate cere emanciparea in instanta si poate avea grija de fratii mai mici. Daca are peste 18 ani deja e discutie fara rost.

Asadar, daca nu planuiti sa muriti in grup curand sau sa va abandonati copiii cu mana voastra, va rog nu va mai temeti ca vin ALTII sa va ia copiii. Si daca totusi va temeti de o moarte intempestiva, mergeti la un notar si vedeti cum puteti numi un tutore legal pana ajung copiii la majorat.

ALTII nu va pot adopta proprii copii decat daca muriti sau ii abandonati cu buna stiinta!

Va zic toate astea in speranta ca in loc sa va agitati si sa va creasca tensiunea si sa vi se reduca speranta de viata ca ALTII va vor adopta copiii de sub ochi, mai bine petreceti ceva timp de calitate cu copiii. Nu de alta, dar nu se stie cand ne loveste accidentul.

Publicitate

Un gând despre „Cand va pot ALTII adopta copiii proprii si personali

  1. o mica adaugire.

    Cine a vrut sa adopte copii, a adoptat. Nu are nevoie de adoptat copilul altuia, mai ales ca procesul de adoptie in romania cere acceptul pana la rude de gradul 4. Da, in romania deja sunt lesbiene care au adoptat copii, orice adult casatorit sau nu poate adopta, nu ii intreaba nimeni de coaie.

Comentezi?!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.