Postale, absurde

Despre posta din Romania s-au scris giga intregi. La misto sau in serios, e plin internetul de intamplari demne sa te aduca la disperare. Am si eu una recenta.

Am trimis trei plicuri identice din Belgia in Romania. Scrisori simple. Unul la Bucuresti, unul la Cluj si unul la Timisoara. Mi-am spus ca daca incap in cutia postala, vor fi livrate usor, nu-i nevoie sa le pun recomandate etc. Eroare de calcul.

Cel pentru Bucuresti a ajuns cam in doua saptamani. Dar a ajuns.

Cel pentru Cluj s-a intors la mine dupa vreo 4-6 saptamani. Nu a fost avizat la destinatar, nu nimic. Doar l-am regasit in posta.

Cel pentru Timisoara a ajuns la Timisoara, dar din cine stie ce motiv nu a fost lasat in cutia postala a destinatarului. Dar a fost avizat. Si dupa trei zile cand s-a dus destinatarul la posta sa il ridice, nu mai era. A ajuns la mine odata cu cel care facea cale intoarsa de la Cluj.

Cele doua plicuri returnate au fost trimise cu Atlassib la Bârlad si retrimise prin posta de acolo la Cluj si la Timisoara. Au ajuns in 4 zile la destinatie.

Concluzia mea: ceva masinarii ale postei romane au probleme cu corespondenta internationala. Poate nu reusesc sa citeasca timbre internationale. Sau poate angajatii nu-s decisi cine si ce trebuie sa plateasca.

Acum despe posta din Belgia, care nu e perfecta, dar merge mai bine.

Am avut de trimis pentru serviciu 18 colete. Nu avem contract pro cu posta. Am intrat pe Internet, am pregatit etichetele, am platit cu cardul si am comandat si ridicare de la birou. Acum le pot urmari on line. :O

Cand comand pe Internet cu livrare prin posta, am si optiunea de a-mi gasi coletul la un Cubee. Adica cutii postale pe care le accesez cu un cod primit pe email. Asa factorul nu vine sa imi lase coletul cand nu sunt acasa sau dorm copiii, eu il ridic cand am chef. Ei, Cubee de langa casa mea se desfiinteaza din nu stiu ce motive. Ce sa vezi?! Am primit email sa ma informeze ca se desfiinteaza, sa imi multumeasca ca folosesc serviciile lor si sa isi ceara scuze pentru situatie.

Si madam Dancila se minuneaza ca nu se intorc romanii… La cati peri albi imi scot copiii, prefer pe restul sa ii pastrez sateni. 😀

Publicitate

2 gânduri despre „Postale, absurde

  1. Citii titlul si eram gata sa iti zic de atlasib sau eurolines 🙂
    Altfel, daca Mondial relay reuseste sa intre pe piata romaneasca macar pe orasele romanesti, ramane posta romana goala 😀 😀 .

Comentezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.