Gulie la un an

Acum fix un an Glad ieșea de la loc cald. Nu pe calea naturală, că a vrut el să fie mai cu moț.

Azi Băiețel / Gulie / Costoboc e un mare pișicher. Se cațără peste tot, are trei dinți, zice mama și arată cu degetul foarte amenințător tot ce vor mușchii lui să îi dăm să se joace.

Acum vreo două zile a făcut și un pui de tantrum: bătea cu palmele și picioarele în podea de nu știam dacă să râdem sau să ne strângem fălcile căzute de pe jos.

Înainte să se nască mă întrebam cum vor evolua sentimentele mele pentru el. Mă întrebam dacă nu cumva o voi prefera pe Malvina pentru că o cunosc de mai demult și pentru că îmi plac toddlerii mai mult ca bebelușii. La un an după spun cu mâna pe inimă că Băiețel are parte de aceeași dragoste, îl ador și mor de drag când îl văd cât de ocupat umblă prin casă.

Glad m-a învățat lucruri noi despre copii și mi-a demonstrat că doar pentru că ai mai crescut unul nu înseamnă că știi cum să îl crești pe altul.

Glad e pupabil și pufos. Pufos nu în sensul de grăsun, ci în sensul de „îți vine să îl mănânci”. Ceea ce și facem uneori, mai ales când nu are vreo baleguță pe la fund.

E jovial, bonom, doarme mai bine decât credeam că poate dormi un copil, e calm și iubăreț. Când se lipește de mine și mă ia în brațe că vrea el pur și simplu, mă topesc.

Face o pereche minunată cu soră-sa și deja se îndeamnă la boacăne cu ea. Iar ei îi place de el. Ba chiar ne și spune și nu e de acord să îl lăsăm la creșă peste noapte (nu că ar fi posibil…). Bine, are și momente când nu îi place de el. 😂

Și mi se pare că înșir cuvinte goale pentru că nu pot să redau exact cât e de dulce. Nutella e mic copil. Cred că doar voiam să marcheze momentul.

Mergem să ne continuăm viața că de obicei.

Publicitate

6 gânduri despre „Gulie la un an

Comentezi?!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.