Credeati ca doar pe romani ii ia iarna prin surprindere?!

Ieri a nins in Belgia. Ca-n felicitare. Iar noi, romani autentici pentru care zapada de 5 cm e un mizilic, am insistat sa ne continuam viata ca de obicei.

La ora 11 ne-am pornit cu doi copii inspre celalalt capat al orasului in vizita la niste amici. Dupa calculele noastre, luam autobuzul, coboram la gara, stam 10 minute la interior, luam tren, coboram din tren, mergem 5 minute pe jos. Deci nu aveam motiv sa scoatem bocancii, sa infofolim copiii. Doar ca…

Ningea. Automat autobuzul a avut intarziere. Si apoi si-a schimbat traseul. Deci am intrat la tram si metro. Si am ajuns pe peron in gara la fix cat sa vedem trenul cum pleaca. Mi-nu-nat!

Am schimbat ruta, am trecut la tramvaie. Dar la un anume punct am ramas blocati pentru ca nu mai circula autobuzul care trebuia sa ne duca mai departe. Cu doi copii, in zapada. V-a zis ca nu avem protectie de plastic la carut?! Dar avem saci grosi si impermeabili.

Ne-am aciuat in holul unui hotel si am sunat la taxi doar ca sa ni se spuna ca dureaza vreo ora pana ajunge unul… Am sunat amicii, au venit si ne-au pescuit cu masina. Si, banuiesc ca cu ocazia asta a invatat si fii-mea de ce e bine sa purtam sosete in cizme. Sau nu, ca azi dimineata tot fara sosete a plecat.

Pana la urma am ajuns unde trebuia. In 3 ore si ceva, nu in doar 90 de minute. Am mancat bine, copiii s-au jucat, totul ok. Si la intoarcere am reusit sa prindem trenul. Ne-am plimbat un pic prin vant, speram sa nu raceasca copiii prea tare ca vrem sa plecam in vacanta.

Azi dimineata ma uit pe geam. Nu mai ningea, nu imi parea nici ca ploua. Iau o decizie super proasta si, in loc sa-mi iau in picioare adidasii impermeabili, ma incalt cu cei negri textili. Imi iau si blugii negri pe mine.

Am ajuns la munca uda fleasca la picioare caci bineinteles ca ploua. Sau, mai bine zis, a inceput sa ploua torential in timp ce eram pe drum. Mi-a facut si feciorul o bucurie si m-a borat pe pantaloni. M-am si stropit pe drum de sus pana jos pe cracul stang. Pe cale de consecinta acum sunt imbracata cu pantaloni cu pete artistice si incaltata in balerini ca adidasii mi i-am pus la uscat.

Si la 12:30 trebuie sa duc porcusorul la veterinar…

Cum era aia?! iarna nu-i ca vara?! Cu putin noroc sambata o sa aterizam la 20 de grade.

Publicitate

5 gânduri despre „Credeati ca doar pe romani ii ia iarna prin surprindere?!

Comentezi?!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.