Sa fie lumina!

Introducere complet fara legatura cu ce va urma: vai, mama! Mi s-au dus in cap statisticile! Au crescut paianjenii pe blogul asta. Dar nu conteaza, am fost in vacanta! Iuhuuuuu!

Sa revenim la lumina noastra acum. 😀

Noi locuim intr-un apartament mare. Vreo 100 mp. Care e iluminat cu spoturi in general. Adica nu avem niciun bec normal, doar sus-numitele spoturi.

Normal, cand ne-am mutat toate functionau. Apoi au inceput sa cedeze unul cate unul. Sa se arda, mai pe romaneste.

In baie, din cinci cate erau, inainte sa plecam in concediu mai functionau doua. Deasupra mesei unde mancam, la fel. Din cinci doar doua. Deasupra custilor porcusoresti din doua doar unul, plus cele patru din tavan pe care le foloseam rareori.

Cum spoturile astea s-au ars rand pe rand, adica nu toate in acelasi timp, nu prea am avut senzatia ca am ramas fara mare lucru sau ca nu mai aveam destula lumina in casa. Mai mult, e vara, ziua e mai lunga, nu am bagat de seama.

Si mai in plus, becurile sunt la 2,6m inaltime si noi nu avem nicio scara pe masura. Asadar ne-am mai si facut ca nu ne deranjeaza ca nu avea nimeni chef de echilibristica.

Asta pana la intoarcerea din concediu cand a trebuit sa rezolvam o problema cu niste sigurante sarite si a aparut nenea propritarul la usa cu o scara suficient de inalta. Ne-am luat inima in dinti, am cumparat multe spoturi (vreo 12) si le-am inlocuit pe cele arse.

Valeleu! Cum ar spune moldoveanul! Ce nu am purtat ochelari de soare la mare, purtam acuma prin casa. Dimineata cand aprindem becurile din luminator ca sa luam micul dejun ne trezim instntaneu. Ba chiar azi dimineata Bulbuc strangea din ochi ca o cartita, bag sama ca o deranja lumina asa puternica inainte de incarcarea completa a sistemului de operare din dotare.

Cand facem baie nici nu ma pot uita in tavan. Si cand ma spal pe dinti imi vad toate punctele negre de pe varful nasului (credeam ca nu le mai am :))) ). Am toate sansele sa imi gasesc cariile singura cu asa lumina.

Daca sunati la noi la usa si raspundem cu ochelari de soare pe nas, sa nu credeti ca ascundem vanatai. Si daca veniti in vizita sa va aduceti ochelarii de soare. 😀

 

Publicitate

3 gânduri despre „Sa fie lumina!

  1. si noi avem becuri led economice si se ard intr-o veselie. Becuri economice pe naiba!! :)) noroc ca se recicleaza la Delhaize.

    (urmatoarele o sa le declar cheltuiala profesionala)

Comentezi?!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.