Mortii cu mortii, viii cu viii

Daca voua nu va pasa, mie nici atata. Asta apropo de votul de ieri. Cam asta am decis azi dimineata. Ca dragoste cu de-a sila nu se poate.

Si tot apropo de votul de ieri, sa va povestesc ce am facut pe 1 aprilie si de ce ma hiperventilez de fiecare data cand gasesc in cutia postala vreun aviz de recomandata.

Asadar pe 1 aprilie, fara nicio legatura cu Ziua Pacalelilor, eu mi-am depus dosarul cu solicitarea de a obtine cetatenia belgiana. Psihologic eram pregatita pentru frecusuri, ba uite ca lipseste un act, ba uite ca trebuie sa mergeti la ghiseul X, camera Y, ghiseul X+1, inapoi la camera Y si tot asa vreo 5 ore. Tocmai de aia am lasat Bulbucul acasa cu Mr. G. Le-am lasat si mancare pentru vreo doua zile, apa, scutece, tot tacamul in caz ca nu ma mai intorc. Mi-am luat la revedere si de la porcusori cu lacrimi in ochi etc.

Mi-am facut temele din timp, am fost la Comuna cu luni inainte sa imi dea o lista cu actele necesare, sa clarific daca imi trebuie sau nu certificatul de nastere re-emis recent , daca trebuie sa le dovedesc cu acte ca vorbesc macar franceza. Aveam si emailuri explicative in care mi se confirma exact data dupa care pot introduce cererea si ca autoritatile accepta o „pauza” de 60 de zile intre doua permise de rezidenta ca doar e clar ca din moment ce il predau pe primul dureaza un pic pana il emit pe urmatorul. No, teoria suna bine. Dar frica mea tot acolo era.

In fine… Ideea e ca a mers struna! Ca desi am avut de platit o taxa intr-o parte de oras si de depus actele in alta parte, mi-a luat 3 ore cu totul, de la plecat de acasa, ceva cumparaturi si revenit. Au avut grija sa imi zica si pe foaia pe care mi-au dat-o cu luni inainte, si pe email, si prin viu grai ca taxa aia trebuie platita musai in bani lichizi. Asadar am fost pregatita. Ca de obicei nu prea umblu cu atatia bani lichizi la mine.

Si la Comuna au vrut fix actele care erau pe lista. Desi eu m-am dus prevazatoare si cu copii suplimentare dupa alte acte de interes, mi le-au returnat politicos. Ba mai mult, mi-au facut ei copii dupa chitanta cu taxa de mai inainte, ca sa o am in caz ca imi trebuie. Si au dus dosarul la registratura imediat. Mi-au cerut si numar de telefon in caz ca mai e nevoie de ceva sa ma contacteze repede si sa nu pierdem timpul. Noroc ca nu a trebuit sa-mi fac poze ca probabil as fi iesit cu ochii bulbucati de uimire.

Procedura zice ca dosarul ajunge la un judecator anume desemnat care daca are ceva de obiectat si decide ca nu merit cetatenia, musai trebuie sa ma instiinteze prin scrisoare recomandata in termen de 4 luni de la data depunerii dosarului. Asa ca de cate ori vad vreun aviz de recomandata in cutia postala salta inima in mine ceva de speriat. Nu ar avea nenea motive sa zica ca nu vrea sa imi dea cetatenia, dar cine stie ? Cu toate intamplarile din ultima vreme…

Teoretic, daca nu primesc nimic negativ pana la finele lunii iulie, in august o sa stau cu sufletul la gura sa-mi astept convocarea pentru a-mi solicita cartea de identitate belgiana. Si primul lucru pe care o sa-l fac dupa o sa fie sa solicit cetatenia si pentru Bulbuc. Sper sa nu dureze tot 4 luni.

Va rog sa nu faceti glume proaste si sa-mi trimiteti scrisori recomandate in perioada asta. 😀

Publicitate

6 gânduri despre „Mortii cu mortii, viii cu viii

  1. cine nu și-ar dori o belgiancă asemenea ție acolo? ești valoroasă 🙂 + Bulbuc + porcușori, aduci plusvaloare Belgiei :)) așa că nu ai de ce să te temi 🙂

Comentezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.