Despre barnele din ochii nostri

Au murit oameni. Ucisi de teroristi. Din intamplare musulmani. Si iar s-au dezlantuit intolerantii impotriva tolerantilor…

Ca sa fie clar de la bun inceput, exact cum am spus si dupa atacurile de la Paris, ceva trebuie facut. Si inca repede. Noi, europeni, trebuie sa ne scuturam de teama de a nu incalca drepturile unor oameni si principiile democratice. Daca am invatat ceva din greselile trecutului, nu vom ajunge la epurarile etnice de care ne ferim ca de nu stiu ce. Oricum, e momentul sa intelegem ca unii din cei ale caror libertati le protejam cu atata inversunare nu au nicio greata sa atenteze la drepturile si librtatile altora.

In continuare as vrea sa ma adresez mai ales conationalilor mei romani care locuiesc in Belgia. Mai ales celor care au impartit cu mare darnicie statusuri si comentarii anti-musulmani in general pe Facebook.

Printre principalele „acuzatii” aduse acestei comunitati se numara si ca sunt nespalati, ca traiesc din ajutoare sociale si se strang ciorchine in comunitati. Si pe toti acuzatorii astia puri romani as vrea sa-i intreb daca s-au oprit sa gandeasca inainte sa zica asta. Sa va explic de ce…

Fix unii din cei care au postat asa ceva pe FB sunt in Belgia si lucreaza la negru. Deci nu platesc taxe si impozite. Tot asa, stiu personal romani care pe de o parte muncesc la negru si pe de alta primesc ajutoare sociale de la statul belgian. Si, credeti-ma, din toata comunitatea de romani, nu-s doar „cativa”.

Pot sa ma duc sa fac poze in Bruxelles la intrarile in cladiri ocupate doar de romani. O sa vedeti numai nume romanesti pe cutiile postale! Nuuuuu, noi nu ne strangem ciorchine! Noi doar… hmmmm, lmocuim impreuna?! Sa mai zic ca foarte probabil in multe din apartamentele astea stau mai multi decat e cazul si o parte din ei nici macar nu sunt inregistrati cu permis de rezidenta?

Cat despre imputiciune, stimabililor, va rog sa luati avionul inspre Romania mai pe la vara. Sa vedeti acolo ce miasme alese! Si daca nu va ajunge, urcati-va intr-un autobuz in Bucuresti.

Asadar, suntem si noi imputiti, asistati social si stam ciorchine. Corect, INCA nu am aruncat in aer pe nimeni. Deocamdata doar furam, cersim si mai bagam cutitul in cate unul, altul.

Dar nu va frecati inca mainile de bucurie! Ca la gradul de debusolare din societatea romaneasca si la cati copii sunt lasati de izbeliste cu rudele ca sa poata parintii sa munceasca la negru in Belgia (unde toti arabii sunt nenorociti, nu-i asa?!) nu m-ar mira ca in 10 ani sa vad si vreo cativa tineri romani la stiri ca au luptat pentru ISIS sau au aruncat ceva in aer.

E drept ca asistatii nostri sociali si cei ce muncesc la negru nu sunt atat de vizibili. Pentru ca noi nu purtam „batic” si pentru ca suntem „albi”. Si pentru ca suntem mai putini ca numar. Dar suntem prezenti, existam. Sau, mai bine zis, existati! Pe banii mei, ca eu platesc taxe si impozite! Si nu am iesit veci in strada si nici nu am tipat pe FB sa va trimita inapoi in Romania. Desi, mai ales in momente ca astea, asa imi vine de nici nu va puteti inchipui.

Si ca sa restabilim niste fapte… Teroristii de la Paris si Bruxelles au fost cetateni belgieni si francezi. Nu imigrantii tocmai aterizati ieri din Siria. Poate doar unul dintre ei. Deci tineri nascuti si crescuti in Europa.

Exista documentare cu belgieni si europeni „autentici” care s-au convertit la Islam si au fost Siria sa lupte pentru ISIL. Cautati un pic pe Internet sa intelegeti ca teroristii jihadisti au incetat de ceva vreme sa fie doar arabi nascuti asa.

Personal, cunosc o droaie de musulmani care isi vede de treaba ei, sunt integrati (in masura in care o alta cultura accepta sa fie integrata) si nu traiesc din ajutoare sociale. La cresa la fii-mea 8 din cele 11 angajate sunt musulmance, practicante sau nu. Nu, nu se studiaza Coranul. Si nici Biblia. E o cresa publica! Si, desi pe strada le-am vazut pe unele dintre ele cu val, la cresa nu poarta niciuna. Iar celelalte se imbraca in blugi mulati si se machiaza fix ca orice romanca europenizata.

Nu vreau sa intelegeti ca as tine parte cuiva. Nu tin partea nimanui, mai ales cand vorbim de criminali. Chit ca-i roman sau arab sau budhist sau mai stiu eu ce, orice criminal trebuie pedepsit. Dar haideti sa nu ne mai legam de fix aceleasi trasaturi pe care le avem si noi. Si sa nu ne mai credem vreo rasa pura care are dreptul sa dea cu oua stricate in ceilalti.

Mno, o sa le transmit salutari doamnelor de la cresa din partea voastra.

 

 

Publicitate

7 gânduri despre „Despre barnele din ochii nostri

  1. la Malbeek pe scari cerseau 2 romani. In metrou, pe peron, alt roman ( zice ca are copii si femeia cu probleme la picior). In metrou (de obicei dupa amiaza) canta o romanca, cantece de Edith Piaf. Oare ei au scapat?

  2. N-ar fi mai bine să stea fiecare la casa lui?…iar dacă se dorește recrutarea de forță de muncă, să se facă exclusiv prin oficiile județene cu contracte oficiale, cu stipularea drepturilor,a datoriilor, a siguranței locului de muncă, a vechimii, a plății taxelor…cum se proceda la Arcom …firmă prin care lucrau peste 1 mil. români.
    Iar statul român care a pregătit forța de muncă să primească o cotă parte din CAS pentru a se putea recupera sumele cu școlarizarea…Actual, suntem o pepinieră de forță de muncă gratuită…ceeace convine altor țări…nu și României.(bună țară, rea tocmeală…cântă Socaciu…)

    1. platesc unde beneficiez de servicii, locuiesc in Belgia alaturi de familie atunci platesc aici.
      Cea mai mare libertate e cea de alegere si de exprimare, altel ma mutam in Coreea comunista. Nu vreau sa fiu legata de glie, ma bucur ca am obtinut buletin de bucuresti usor si cel de Belgia si mai usor.

  3. Nu, Mihaita. Eu nu cred asa ceva. Nu ma simt legata de glie si nu mi-ar placea sa fiu obligata sa raman in Romania doar din aceasta cauza.

Comentezi?!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.