Scuze tehnice

Mai de mult tare am explicat de ce nu scriu cu diacritice: folosesc vreo 3 tipuri de tastaturi si scriu in 3 limbi si mi-e un pic cam greu sa tot trec de la qwerty la azerty si la diacritice. Din nou, sa-mi fie cu iertare. Pentru mediascop sau alte site-uri, pun diacriticele ulterior, dar aici nu mai am timp. Mai ales de cand cu bebe…

Numai ca baiul e mai mare, mai ales in ultima vreme. Constat ca mananc litere, fac dezacorduri si alte cele care nu se intamplau asa des acum vreo cateva luni. Sa nu ma vedeti cum scriu in engleza uneori! Ma sperii chiar si eu, mai ales daca sunt chestii scrise noaptea in timp ce alaptez. Cica explicatia e simpla: creierul de mama o ia razna. Deci nu am sanse sa imi treaca curand… Poate in vreo 25 de ani, asa.

Intre timp, ce articole serioase scriu pentru altii mai pun pe cineva sa faca proof reading. Pe alea in engleza cade magareata pe Mr. G si dupa aia ne luam la harta cu dictionarul in mana apropo de sensul unor cuvinte. Cele in romana le trimit intotdeauna cu rugamintea de a mai fi citite o data inainte de publicare.

A nu se intelege ca nu-mi pasa de blogul asta si cititorii lui pentru ca nu recitesc/corectez postarile. Doar ca aici daca o comit e doar firma mea care sufera. In alte parti e firma altora, eu sunt doar „colaboratorul”. Si nu vreau sa sufere altii de pe urma mea.

In plus, sa stiti ca in ultima vreme scriu cu o singura mana. Adica tastez. De pilda, acum e stanga. Asa ca sa-mi fie cu iertare greselile. Nu-s mandra de ele, nu am o scuza valabila, dar sper sa se rezolve la un moment dat.

Publicitate

5 gânduri despre „Scuze tehnice

  1. Fato ! …nu mai pot să-ți zic…ai bebeloaie, să fie…„grasă și frumoasă”…iar cu diacriticele…A venit o telegramă la o primărie…privind ajutoare…scria așa …V-am trimis 100 paturi …primarul a mobilizat toate căruțele din comună… dar, ce crezi?…ai sosit 100 pături…era deajuns o căruță pentru asta…Mironika , trage-te de concluzie, cu drag !
    Alta : un englez. american,etc. poate spune „maicrosoft” …m. p.(mizda păsii) lui…dar un român…să spună… microsoft..că e un moft să se prostească …micro…e latin…noi, latini…nu saxoni…ce ai zice de …maicroscop, maicroraion,maicrob ?…doamne, ferește !

  2. Eu am incercat acum cativa ani sa trec la diacritice…nici o sansa! Si cand ma gandesc ca toata licenta trebuie sa o scriu cu diacritice ma ia zbenga

Comentezi?!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.