Cat de naspa e Bruxellesul?!

Incep prin a va spune ca m-am saturat pana peste capul de pe umerii proprii de romanii care mi se jaluie ca Bruxellesul e un oras urat. Nu ca poate nu au dreptate in legea lor, ci pentru ca nu pot pricepe de ce mai stau pe aici daca e atat de naspa… Si acum trecem la explicatii mai detaliate!

Asadar, mai dau din cand in cand, adica mult mai des decat mi-ar placea, peste romani care muncesc in Belgia. Cum eu locuiesc in Bruxelles, cei care impart acelasi oras cu mine imi ies in cale destul de des, dar nici cei care polueaza populeaza alte regiuni din Belgia nu se tin prea departe de mine. Si unii din ei nu mai prididesc sa mi se jaluie apropo de cat de naspa e orasul asta si tara asta si belgienii. Ca ei, romanii astia de care vorbesc, sunt mai breji.

No, acuma ca lui Icsulescu nu-i place tara asta si orasul nu-i neaparat problema mea. Dar devine cand Icsulescu repeta de 3 ori la 10 minute aceeasi afirmatie, in conditiile in care i-am explicat politicos din prima ca e opinia lui si ca eu mi-o pastrez pe a mea. Dupa vreo juma’ de ora imi vine sa-l trimit sa-si caute originile romanesti. De obicei are noroc ca e doar un accesoriu al altcuiva care e mai interesant…

Si mai enervant e cand Icsulescu asta nu ma crede pe cuvant cand ii spun ca mie imi place Bruxellesul. In contrapondere, incepe omul meu sa-mi insire toate punctele negative, care oricum sunt evidente si decurg mai ales din multi-culturalismul (nu intotdeauna cu sens pozitiv) orasului si afluxul de turisti care ii aduce o sursa frumusica de venit. Printre altele, imi sunt enumerate: mirosul de urina din anumite statii de metrou, cartierele de arabi (romanii se ascund bine printre astia), strazile din centru care sunt uneori mai murdare, transportul in comun care nu e foarte bun etc. Hazliu ar fi, daca nu ar fi de plans, ca unii din cei care imi insira toate astea sunt bucuresteni. Acuma nu stiu ce amintiri au altii despre capitala noastra mult iubita, dar parca eu tin minte ca sunt si pe acolo zone ca cele descrise mai sus, cu amendamentul ca inlocuim arabi cu tigani. Si ca transportul in comun e minunat, dar nu ar fi complet alandala…

Uimitor e ca Icsulescu locuieste in Bruxelles, munceste si castiga aici si nu se da in laturi de la cutreiera prin baruri sau alte taverne, chiar daca ii repugna faptul ca nu sunt spoite pana in fundul pivnitei. Si din gramada de bani pe care o castiga pe aici, unii Icsulesti se duc taman pana in Germania la restaurant ca „e mai bun serviciul”. Iar intre timp suspina rau si zgomotos dupa tara de bastina.

Ca sa ne intelegem: e treaba lui Icsulescu cum alege sa-si foloseasca suspinele, dar Icsulescu asta ar trebui sa invete ca nu-i nevoie sa repete de 20 de ori in 2 ore cat de naspa i se pare Bruxellesul. Nu-s batuta in cap si inteleg din prima!

Daca vreti sa-mi spuneti in comentarii cat de naspa e Bruxellesul, abtineti-va! 😀

23 de gânduri despre „Cat de naspa e Bruxellesul?!

  1. Centrul e minunat, sunt atatea parcuri frumoase, e usor de ajuns in Germania, in Maastricht, in Oostende, Bruxell e super! Trebuie doar sa-i vezi oportunitatile.

  2. Nu pot ceti: Vă lipsesc diacriticele. Căutaţi-le prin Bruxelles-cela, poate-n Anderlecht, ori pe subt Atomium. Că, de le-aţi pierdut în interstiţiile macadamului din Grand Place, nici fetiţa, dar nici băieţelul pipilind nu vi le mai scot.

      1. Mamo, scrie Romîneşte, să te-nţeleagă tot omul şcolit.
        Eu nu-s fabricat, Omido, ci născut. Tu, unde ai învăţat să scrii fără diacritice, la a Cui fabricĂ

      2. Domnu’, daca nu va convine, puteti pleca. Am explicat la un moment dat de ce nu le folosesc. Cauta si ve gasi!

  3. Nașpa de tot Bruxelu’ ăsta! O spun în cunoștiință de cauză fiindcă nu l-am văzut. 😀
    Lăsând gluma la o parte, cui nu-i place, să meargă în altă parte, că bănuiesc că nu-i ținut cu forța acolo. Simplu!

    1. Asa zic si eu. Nu ca nu as fi constienta ca are si parti mai putin frumoase, doar ca mi se pare normal ca un oras atat de mare si atat de batut de turisti sa le aiba si pe astea. Iar, per ansamblu, sunt super multumita de acest oras. 🙂

  4. e un oras superb!!!! doar ca,oameni din jurul nosrtu nu sunt buni,vin de la sapa,din curte, in bruxell,ajung la bani si au impresia ca l-au cunoscut pe Napoleon!!! dar cati oare stiu asta!!!ce-i care afirma asemenea tampeni sunt doar niste inculti si parveniti!!!noi oameni stricam tot!!

  5. Mi s-a intamplat si mie! Si -spre supararea sotului -nu m-am putut abtine sa nu le spun vreo 2(poate mai multe da’ asta ramane intre noi ) :muncesc aici,castiga bani frumosi si barfesc tare tot ce e aici pe urma merg in tara si se lauda cu ce bani castiga ei la Bruxelles!!! Mi-e si mie sila de nu mai pot … si a propos de ce a scris”tirguchetrii” : daca nu cunosti mai bine TACI ! Locuiesc in Anderlecht care e o comuna foarte mare :ea nu e formata numai din zona Abatoire-Clemenceau !Daca vrei te invit la o plimbare in zona unde locuiesc plina de parcuri,curata si ingrijita si cu cetateni „riverani” (daca pot spune asa!)…
    P.S.Mirona,pui prea multe la inima!Invata-te sa te distantezi de toate mizeriile astea,mai ai o viata de trait(si de vazut altele si mai si…)

  6. Poate au avut asteptari prea mari de la oras, sau au confundat banii mai mult cu o civilizatie mult superioara.

    1. Bruxellesul si, in general Belgia, e diferita de Romania. Pe aici spoiala nu prea are cautare si romanii se simt cam debusolati. 😀

Comentezi?!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.