Romania, oameni si locuri

Nu aveti parte de ceva original astazi pentru ca aseara mi-am petrecut 40 de minute la telefon cu Bogdan Comanescu si vreo ora si ceva disecand niste documente intortocheate cu Mr. G. Dar va voi povesti cate ceva despre proiectul fotografic „Romania, oameni si locuri”, subiectul conversatiei mele cu Bogdan. Materialul final, speram noi amplu si interesant, va fi publicat pe Mediascop pe 4 februarie.  

Asadar, in perioada 30 ianuarie – 20 februarie, proiectul fotografic „Romania, oameni si locuri” va fi adus sub forma unei expozitii de vreo 40 de exponate si la Bruxelles, intr-un spatiu expozitional pus la dispozitie de Comisia Europeana. Expozitia are loc pentru ca niste romani din Bruxelles s-au zbatut si au insistat si au facut rost de spatiul asta expozitional, in buricul targului, intr-un loc pe unde se perinda o multime de oameni si unde impactul ar fi semnificativ.

Numai ca, expunand in spatiul Comisiei Europene, reclamele sunt interzise, deci nici sponsorii nu se inghesuie. Asa ca expozitia este auto-finantata. Cazarea celor doi fotografi, care vor participa la vernisajul de pe 3 februarie, este asigurata de cei care au pus in miscare tot proiectul asta, oameni care au participat la workshopurile celor doi in Romania. Ca sa nu o mai lungesc, sa spunem doar ca per total expozitia asta costa cel putin 1500 € (costuri reduse la minimum), din care doar 100 € provin din alte buzunare decat cele ale celor doi artisti fotografi. (Cazarea si mancarea nu intra la socoteala ca au fost deja „donate”.)

Pentru a strange fonduri si a mai diminua din costurile suportate de Sorin si Bogdan, asociatia EquiLife organizeaza o strangere de fonduri. Cine are si doreste poate dona orice suma in contul Asociației EquiLife: IBAN RO24 RNCB 0290 1380 9367 0001, RON, deschis la BCR, sucursala Lujerului, specificând “donație expoziție”. Bineinteles, asociatia va sta la dispozitie pentru orice alte detalii, contracte de sponsorizari etc.

Rugamintea mea e sa imprastiati articolul asta sau pagina de Facebook organizata pentru sustinerea evenimentului (in descriere sunt informatii utile despre expozitie) printre cei care ar putea sa renunte la una, doua beri si sa doneze cativa euro, adica prin grupurile de romani de la Comisie si Parlament. Va multumesc anticipat si sper sa strangem si noi macar vreo 100 €…

In alta ordine de idei, daca vreti sa participati la vernisaj, trebuie sa va inscrieti pe o lista din motive de securitate (e in cladirea Comisiei Europene…), dar nu gasesc acum adresa de email unde se fac inscrierile… Revin cu un update.

Publicitate

Comentezi?!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.