Secretele altora

Nu stiu cum se face ca in decurs de o saptamana, mai bine spus „in saptamana care a trecut”, am dat din intamplare peste doua secrete ale altora. Banuiesc ca nu ati inteles nimic pana aici, asa ca o sa incerc sa ma explic mai bine.

Sa spunem ca A si B au un secret pe care vor sa il tina departe de ceilalti, ca doar de aia e secret. Sa mai spunem si ca vine C (eu, in cazul de fata) care face o remarca, o gluma sau orice altceva din aceasta categorie si pica, cum, necum, fix pe secretul atat de bine nepazit. In loc ca A si B sa treaca nonsalant peste moment, unul din ei decide sa-i atraga atentia lui C ca a facut o gafuta, ca a desconspirat ceva ce nu trebuia spus. Acuma e momentul in care C face ochii cat cepele pentru ca C habar nu avea de secret, iar remarca facuta facea parte din categoria celor obisnuite, normale si care se incadrau in peisaj. Numai ca A sau B transpira tot si are impresia ca intreaga lume ii cunoaste acum secretul.

Pauza! Si vesti! „Daca taceai, filosof ramaneai.” Asta pentru A sau B… Ca C habar nu avea. Iar A si B brusc nu mai au un secret intre ei doi, ci unul pe care il impart cu C. 🙂 Care bietul C acuma trebuie sa fie atent la ce spune cand deschide gura de fata cu A, B si altii. Nu ca i-ar fi lui teama ca ar desconspira ceva, ci pentru ca A si B reusesc sa puna niste fete la orice glumita nevinovata de sigur isi vor da in vileag secretul numai prin faptul ca trezesc suspiciuni in ceea ce le priveste moacele. Asa ca, sfat prietenesc pentru A si B: daca vreti sa va pastrati secretul pana la momentul oportun sau pentru tot restul vietii (imposibil, de obicei), intrati in horodinca, purtati-va in parametri si prefaceti-va ca nu aveti niciun secret. E ca si faza cu gaura din tricou. OK, gaurica, ca gauroiul sigur il vede toata lumea. Adica am o gaurica insesizabila in tricou, eu stiu de ea, nimeni altcineva nu o vede, dar am impresia ca toti se holbeaza la ea…

Acuma ca am terminat de exemplificat cu A, B si C, sa va dau o situatie concreta care m-a lasat masca. Am doi prieteni care sunt prieteni foarte buni si intre ei, ba chiar se stia de mult ca el are un crush pentru ea si ca nici ei nu i-ar displacea. Situatia facea deja parte din cotidian si glumele noastre legat de ea la fel. Pana acum cateva zile cand una din glumitele mele a declansat o alta gluma de genul „ce stiti voi si eu nu stiu?!” din partea unei alte prietene. Brusc, cei doi subiecti s-au schimbat la fata si, dupa ce a plecat persoana in plus, „subiecta” m-a luat de mana si m-a intrebat ce m-a palit de incerc sa le fac publica relatia. Pe bune ca mi-au iesit ochii din orbite! Abia i-am pus la loc… Si cred ca rapiditatea cu care au iesit i-a sugerat si subiectei (stiu ca nu exista feminin de la subiect!) ca nu stiam nimic, dar ca acuma stiu. No, si de atunci, de cate ori fac o gluma normala in grupul nostru pe seama lor, cei doi se schimba la fata de a inceput toata lumea sa banuiasca ceva. Nu se stie ce, dar banuiesc ei ceva.

In incheiere vreau doar sa va spun ca nu sunt prea buna la pastrat secrete. Mai ales daca nici voi nu sunteti in stare sa vi le pastrati. 😀 😛

Publicitate

9 gânduri despre „Secretele altora

  1. Ca să parafrazez din MASH, spre diferenţă de tine, eu ştiu să ţin un secret. Sunt lucruri pe care nu mi le spun nici mie însumi. 😉

  2. Daa, ce-mi plac mie ăștia care nu-s în stare să-și țină secretele pentru ei, adică simt nevoia să le împărtășească, dar au pretenția ca alții să le țină în ei. Ete, nah! Mi-ai spus, există riscul să mă scap vreodată, deși nu vreau.

  3. Eu zic sa te scapi cand e tot grupul de fata, sau, mai frumos, fa-i sa se scape ei singuri, ca vad ca-s blegi, asa o sa stie toata lumea ca ei fac isi fac prostii reciproc si gata! O sa fie hot topic vreo doua zile, maxim, dupa care intreg universul revine la normal, planeta se invarte din nou in jurul soarelui etc.

Comentezi?!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.