Eu sunt genul ala de stapan de animale care manaca el ce ramane de la ele, nu invers. Adica daca le cumpar legume si ei mananca mai incet fata de „trecerea” lor, ajung eu sa gatesc. Asa ca m-am regasit in casa cu o andiva in plus la apel, gazduita de vreo cateva zile in tavita cu legume. Gandindu-ma ce as putea face cu ea, mi-am adus aminte de o reteta de salata care implica piept de pui, si aveam si asa ceva prin congelator. Asadar, iata reteta pentru 2 persoane. Sau una, in functie de pofta si foame. 🙂
Se ia o jumatate piept de pui, un mar si o andiva mai babana. Eu am pus doua mai mici. Oricum, ingredientele le adaptati in functie de gurile de hranit, adica mai mari sau mai mici. 😀
Piptul trebuie prajit / facut gratar. Acuma puteti sa-l taiati fideluta inainte, sau dupa. Cum preferati. Eu am ales sa-l tai inainte si sa-l parpolesc prin putin ulei. Dar putin de tot.
Cat s-a prajit, vorba vine, pieptul, eu am tocat marul si andiva. La andiva va sfatuiesc sa-i scoateti cotorul, ca e mai amar.
Apoi aruncam totul intr-un castron, asezonam cu sare, piper si un pic de maioneza. Putina, da?!
Si gata-i salata!
Timp de preparare: intre 20 si 30 de minute, depinde cat de indemanatici sunteti.
Calorii: depinde de cata maioneza puneti. 😀
Pofta buna!
Daca nu puneai pui, ma gandeam c/ai inceput sa gatesti pentru ” copilasi” 🙂
pai andiva de la ei a ramas :)))) sa ma vezi cu cat simt de raspundere mananc morcovii pe care ii cumpar doar pentru frunze sau restul de spanac din punga. 😀
Nu arata rau, insa nu am combinat vreodata marul si puiul. Interesanta combinatie,sa stii ca daca o sa gasesc adnive la noi o sa incerc si eu.
Trebuie sa fie andive si in Ro. 🙂 Chiar e buna salata. Iti recomand un mar mai dulce si zemos.
daca ai pune o mana de pecan si scoate puiul. si mai pune si-o mana de cheddar si fa-i un sos cu mustar+pic de miere si un pic de iaurt. este the best ever!
ha ha ha! tin minte pentru data viitoare. 🙂 pecan, da?! nu pelican? 😀
Yummi! Eu mai pun cateodata si un pic de miez de nuca. Dar, de curiozitate, ce animale mananca andive? AM avut un papagal care manca frunze de salata, dar andive??
Stii, cand am citit prima data titulul postarii, am crezut ca e o metqafora, nu ma asteptam CHIAR SA FIE o reteta. 🙂
Dana, draga, mai am momente de normalitate si mai pun si cate o reteta pe blog.
Porcusorii de Guineea mananca andive si alte legume proaspete, numai ca nu atat de repede pe cat se trec ele, asa ca dintr-o legatura de morcovi eu mananc morcovii ei frunzele, de la ridichi la fel, impartimi si spanac si telina… :)))) Am devenit si eu ierbivora de cand am monstruletii.
Introducerea ta mi-a adus aminte de timpul când era dobermanul nostru mic (primul doberman) şi nu se găseau de mâncare pe piaţă concentratele alea de animale. Îi găteam în toată legea, într-o oală separată, după reguli citite prin cărţi.
Într-o zi, pe la amiază, după ce fiersesem totul aşa cum trebuie, ne uitam cu jind la mâncarea lui Bob (aşa-l chema), iar la un moment dat Peşty zice:
-Auzi, dacă n-o vrea câinele, o mâncăm noi, că are de toate şi-i gătită curat.
Noroc că n-a fost cazul. 😀
Tareee! Noroc ca ai mei mananca doar legume proaspete. Din ce ma tenteaza pe mine, ca fan nu m-oi apuca sa rod. 😀
Mult timp am trait cu gandul ca mama a stricat intr-un an salata de boeuf punand un mar in ea. Mi s-a parut ca a profanat gustul clasic. Abia acum cativa ani am inceput si eu sa incerc diverse combinatii de fructe, legume si carne.
Pe acasa nu prea la avant, dar cand gasesc gata preparata, chiar imi face placere sa experimentez.
De câte ori am avut de-a face cu salată făcută de unii care nu sunt români, de la McDonald’s până la terasele din Praga şi la tavernele de pe lângă Bursa din Bruxelles, m-am mirat de faptul că „nu are gust” fără condimente şi că toate fructele şi legumele aveau textură „de cauciuc”. (Excepţie: salatele în stil american, Ruby Tuesday / Hard Rock Cafe, care erau foarte româneşti la gust.)
Un jurnalizd (dac ca Burebista) stabilit şi el prin Bruxelles a lămurit misterul: tradiţia românească / grecească / balcanică spune că totul, inclusiv salata, trebuie să fie foarte bine gătit: friptura bine coaptă, ulei şi oţet pe salată, maioneză pusă cu lingura. Ideea că „mâncatul sănătos” presupune să fie totul cât mai crud şi mai aproape de starea naturală ne e complet străină.
Mie imi plac salatele. Iar de cand am animalurile, mancam legume in trei. 😀