Sunt…

… pamant. Ma hranesc din el, traiesc din el, exist din el. Am calmul lui cand creez, ma inspir din el si ii simt profunzimile. Nu as putea trai fara ceea ce rodeste din el, nu as fi eu daca el nu ar exista. Iubesc pamantul pentru ca are atatea culori diferite si atatea profunzimi greu de inteles. Iubesc pamantul pentru ceea ce da din el, pentru cum ma invata sa daruiesc la randu-mi. Ca si pe el, ma dor atingerile rautacioase, dar totusi nu as putea trai fara oameni.

… apa. Pentru ca asa m-am nascut. Pentru ca asta iubesc. Pentru ca asta ma reprezinta. Ba calma, ba agitata. Ba profunda, ba simpla. Ba iubitoare, ba inselatoare. Cu bratele deschise in a darui si a-mi lua tributul deopotriva. Iubita si neinteleasa uneori, indiferenta si prea bine inteleasa alteori. Plina de culori ce abia asteapta sa fie scoase la suprafata, sa fie expuse. Plina de furtuni ascunse, dand iluzia ca pot fi prinsa intre tarmuri, dar niciodata a cuiva pe dea-ntregul de fapt.

… foc pentru ca arde in mine, pentru ca incearca sa iasa pe orice cai. Pentru ca nu as putea trai fara caldura Soarelui. Ard cu vapaie, ma sting, ma reaprind, sunt nestatornica si neinfricata. Pentru ca aprind in jurul meu, pentru ca parjolesc si daruiesc in acelasi timp. Pentru ca pot fi distrugatoare, desi nu imi doresc. Pentru ca focul e iubire. Culorile lui sunt aceleasi si totusi diferite, se naste din orice si moare greu.

… aer. Pentru ca imi place sa zbor, sa vad lumea de sus, sa imi dau seama inca si inca o data cat de mici si insignifianti suntem. Aerul e silentios, nederanjant, prezent pentru a-mi sustine viata. Da culoare cerului pe care il iubesc atat de mult. E jucaus si fericit, pur in sinea lui si totusi intinat.

Sunt toate la un loc si niciuna in particular. Sunt o forma dezechilibrata de echilibru in care pamantul se dizolva in apa, apa stinge focul, focul isi trage viata din aer si aerul invaluie pamantul. As putea fi doar o parte, dar nu as fi completa. Desi sunt mult mai mult decat atat.

Articol scris pentru Blog Power 65 pe o tema propusa de Lotus: „Scrieți fie un text în proză, fie o poezie, pe tema celor patru elemente (pământ, apă, foc, aer).1. Anumite tradiții spirituale, incluzând astrologia, vorbesc despre aceste elemente ca fundament a tot ce există. Este ficțiune, metaforă sau realitate? 2. Imaginați-vă o lume fără unul din aceste elemente. Cum ar arăta ea, dacă ar fi posibilă? 3. Se corelează aceste elemente între ele și dacă da, cum?„. Au mai scris pe aceasta tema: Liviu Bimbea si Denisa.

Publicitate

27 de gânduri despre „Sunt…

  1. ….pamint,..foc..apa..aer….si iar pamint ..totul intr-un dezechilibru.echilibrat………..super tare ..e bun …imi place …bravo …..asta nu mai apartine de ,,animalute,,………bravo …mai vreau asa frumos

  2. Eu cred ca esti facuta pentrua scrie! E incantator articolul! Succes in tot ce vrei sa faci si felicitari pentru premiu . Nu am nici un dubiu ca vor urma multe altele.

    .

  3. Un articol foarte frumos, plin de sensibilitate. Cred ca ai reusit sa raspunzi cu brio cerintei. Felicitari. Imi placi si am sa mai vin sa te citesc

Comentezi?!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.