Viata ca o prada

Azi se implinesc doi ani de cand sunt in Belgia. Si in loc de filosofie personala, voi da cateva citate din cartea mea preferata – Viata ca o prada de Marin Preda.

„… destinul orb nu e atotputernic, ca hotararile lui pot fi smulse, ca fulgerul intuitiei noastre il poate abate din mersul lui implacabil. Si ca, odata infrant, el cedeaza mereu netezindu-ti drumul nu fara a-ti lasa in constiinta de fiecare data o spaima, semn ca nu te va proteja la infinit.”

Despre opere de arta: „Nu m-am intrebat niciodata daca toate acestea au vreun sens. Sensul lor e ca exista si ne uimesc…”

„Considerati de toata lumea normali, acesti insi au acest obicei curios sa ne arate pe noi, cei normali, cu degetul la tampla. Tocmai ei, despre care afli, azi despre unul, maine despre altul, ca si-a omorat nevasta, ca a fort internat pentru reale turburari de comportament…”

„… nu eu eram punctul la care ajunsese pana atunci istoria? Cine altcineva? Cei dinaintea mea erau batrani si vedeam pana unde o adusesera. Era acum randul meu.”

„Marile taine nu se dezvaluie nimanui… Ne purtam chiar cu cei mai apropiati, ca si cand nu le-am avea, chiar cu riscul de a fi luati in deradere, batjocoriti sau umiliti.”

8 gânduri despre „Viata ca o prada

Comentezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.