Chestii, trestii... · Jurnal de Belgia

Depozit de cartoane

Cum unde?! La mine acasa! Mai exact in dormitor… Mai am un pic si o sa dorm in pat cu ele, ca in restul camerei nu mai e loc. Ca sa fiu sincera, cam intreg dormitorul de transforma intr-un mare depozit, si nu ma refer la hainele adapostite intre cei 5 pereti (unul din cei patru e mai cu dichis si putem spune ca „e doi”).

Povestea incepe cu ideile mele crete, sau linse, depinde cum privesti problema, de a cumpara mobila mai permanena decata aia temporara pe care o am acum. Dar nu atat de permanenta incat sa o muti din loc numai cu macaraua! Oricum, ca de obicei, asta nu conteaza, ca iar ma abat de la subiect de zici ca ma momeste cineva cu un tort cu ciocolata… Revenind la legatura de cauzalitate mobila – stare de depozit: ca sa mobilez apartamentul, am facut o vizita pe la Ikea. Si masa era bine impachetata in carton, cred ca de teama sa nu se zgarie blatul. Dupa ce am desfacut-o si montat-o, am ramas cu o bucata de carton cam cat mine de inalta. Problema nu e ca am ramas cu cartonul, ci ca eu m-am procopsit cu el intr-o duminica, iar ziua de aruncat astfel de deseuri e vinerea.

Pe langa masa, am mai luat si etajere pentru carti. Care, normal, trebuiau umplute cu ceva, asa ca am inceput sa primesc cartile agonisite in Romania. Si cum cartile astea nu au vrut sa vina in zbor, si mai ales nu au vrut sa vina dezvelite, au fost ambalate intr-o cutie si trimise prin Atlassib. Si prima transa a aparut in casa mea cam la o zi dupa despachetarea mesei. Deci cutia de carton nu putea fi pur si simplu aruncata, ci trebuia asteptata aceesi zi de vineri.

Ma urmariti?! Sunt sigura ca nu, asa ca facem o recapitulare. Asadar, pana acum avem ambalajul de carton de la o masa Ikea si o cutie de carton venita tocmai din Romania.

Cum nu puteam sa le las in camera mare caci ar fi stirbit din imaginea creeata de mobila cea noua, le-am luat pe sus, le-am impachetat cat de cat si le-am pitit in dormitor. Dar, cum eu m-am apucat si de inventat dulapuri in care nu aveam deplina incredere de la bun inceput, am pastrat si portantul inlocuit inca montat. Nici eu nu mai inteleg nimic, deci sunt convinsa ca pe voi v-am pierdut de mult…

Revenind la cartoane, a venit prima joi dupa acea duminica si m-am gandit sa le scot si sa le pun pe cealalta strada la al carei colt se afla casa mea si unde ziua de ridicat deseurile de hartie e joia. Iar vecinii nu se supara… Numai ca ploua afara, deci exista riscul de a se uda serios pana la trecerea masinii si nu ar mai fi putut fi reciclate. Si cum colectia mea era prea mare pentru a incapea intr-un sac special, am amanat pe vineri. Dar vineri am venit acasa, m-am foit, m-am invartit si nu prea am intrat prin dormitor. Abia pe la ora 22 m-a palit enormitatea faptei mele. Eeee, mi-am spus ca inca o saptamana nu s-o face gaura in cer.

Intre timp am mai adunat o cutie de la nu stiu ce, cateva reviste etc. Si cum tot erau cartoanele astea bine infasurate, le-am indesat inauntru mormanului sau le-am lipit pe laterale. Si vine si joia trecuta… Ca de obicei, ploaie in luna iulie (de data asta). Deci am spus pas, cu speranta ca vineri voi ajunge acasa si le voi scoate exact cand vad masina trecand pe strada. Numai ca vineri am avut indeletniciri intelectuale, gen baschet si sticlism, si am ajuns acasa exact dupa ce a trecut masina. Si uite asa a mai trecut o baba cu colacii!

Ieri am mai recuperat de la Atlassib o tura de carti, deci inca o cutie. Pe care am adus-o tot aici, in dormitor. In consecinta, in momentul de fata nu prea mai am cum sa ajung la geam pe calea parchetului, ci doar daca ma dau dea rostogolul prin pat… Joi sigur nu o sa am eu timp de scos cartoanele, ca ma duc sa ma vada Madonna. Poate vineri, daca nu ploua! Oricum, daca aveti cartoane si nu stiti ce sa faceti cu ele, va dau adresa, ca eu inca mai am loc in dormitor.

Reclame

Comentezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s