Chestii, trestii... · Jurnal de Belgia

Care-i treaba cu mobilele

Nu, nu mi-am luat canapea… Nici pat de 4 persoane, nici scaunele nu mi-au venit din Romania. Si nici macar nu vorbim despre piese de mobilier. Ca sa nu o mai cotesc, aveti grija unde puneti accentul pe „mobilele” ala, ca vreau sa va povestesc cum utilizeaza oamenii GSM-urile in zilele noastre. Nu toti, doar unii. Ca daca nu ar fi, nu s-ar mai povesti.

Dar inainete de povestea povestilor ce nu e din cartea cartilor, sa stabilim un fel de axiome care sa ne ajute sa intelegem comportamentul animalului… social, adica al omului. Asadar, trebuie sa cadem de acord ca in zilele noastre si cel mai parlit si nesemnificativ mobil are cateva functii de baza: iti arata apelurile pierdute cu numar cu tot, are posibilitatea de a primi mesaje text si un buton care poate sa apeleze numarul de la care ai primit un telefon sau un mesaj.

Cam asta e axioma despre telefoane, acum trecem la oameni. Tot in secolul 21 presupunem ca oamenii au un creier in cap si il pot folosi. Sau ne ghidam dupa ce spune un coleg de-al meu: nu te astepta ca oamenii sa fie inteligenti?! Eu nu ma astept sa fie genii, dar macar foarte aproape sub medie as spera ca sunt…

Acum ca am enuntat cele doua truisme (nu stiu de unde vine cuvantul asta englezificat) sa trecem la firul lucrurilor. Sa spunem ca o anumita cucoana are nevoie de ceva ajutor cu niste anumite documente. Si cum necum face rost de numarul meu de telefon. Reusim sa ne comunicam, sa ii explic ce ii trebuie si cum ii trebuie (nu va ganditi la tampenii!) si ramane cum am stabilit, adica sa ne intalnim la un moment dat sa puna niste amprente pe niste foi. Sau era vorba de semnaturi?!

In fine, aduna femeia o parte din ce avea nevoie, inclusiv pe cel care trebuia sa semneze mai abitir decat ea, si pune mana pe telefon sa ma sune. Numai ca telefonul i-a cazut in calea membrelor sale superioare intr-o zi de sambata, inspre seara, parca pe la 8, moment in care eu sedeam confortabil intr-o sala de cinema. Cum de obicei nu imi mutesc telefonul, dar nici nu suna, nici acum nu ma asteptam sa il aud revoltandu-se. Oricum, il tine bagat prin genti si haine, suna discret, deci mare tambalau sau deranj nu ar fi facut.

La un moment dat aud asa ca o bataie discreta din betisoare si imi dau seama ca e parascovenia mea din geanta. Il scot si constat cu stupoare ca aveam 3 apeluri ratate de la un numar pe care nu il aveam in agenda. Fac repede socoteli, recapitulez ce tampenii am facut pe la munca, dar tot cu virgula dadea: nimeni nu ar fi avut motiv sa ma sune atat de insistent. Ii tai piuitul animalului si ma astept sa inceteze, dar nu si nu. Incep sa ma gandesc ca poate chiar arde pe undeva, asa ca decid sa trimit un mesaj in engleza, ca sa inteleaga tot poporul, in care sa spun clar ca daca nu e de viata si de moarte, om vorbi mai tarziu.

Ce sa vezi? Mi se raspunde in romaneste! De ce nu ma mira… Era cucoana cu actele care vroia sa stabilim o intalnire. Nu am inteles nici in zi de azi unde era urgenta, asa ca ma asteptam sa inceteze. Totusi, am lasat telefonul mut. Eeee, in urmatoarea ora m-am mai ales cu vreo 3 apeluri ratate de la aceeasi persoana. Concluzii nu trag, ca sunt evidente!

Dar as vrea sa spun ca, asa in general, telefonul meu e cuminte si distept nivoie mare – imi arata apelurile ratate si pot sa sun inapoi. Nu stiu altele cum sunt… Totusi, mobilul meu nu e foarte inteligent, ca inca nu reuseste sa faca diferenta intre apelurile cu adevarat urgente (1 in 10 ani, poate) si cele care doar se prefac a fi urgente. Cred ca ii lipseste inteligenta emotionala…

Reclame

8 gânduri despre „Care-i treaba cu mobilele

  1. Nesimtiti (sau doar neganditi, ceea ce in cazul dat este acelasi lucru) au existat dintotdeauna, si nici nu putem spera ca le va pieri samanta… Dincolo de un anumit prag, staruinta (care este o calitate) devine incapatanare (care este un defect): ca si in cazul cam oricarei forme de extremism, intelesul originar este pervertit.

Comentezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s