Experiment cu un sambure de avocado

Spuneam eu ieri ca am pasiuni ciudate in ce priveste boschetii pe care ii adun in ograda. Prin Romania am incercat de nenumarate ori sa fac un mango, dar nu mi-a iesit. Cred ca e cazul sa reiau operatiunea… Si pe lista mea mai e si puirea unui ananas (am aflat cum de la un tip din Martinica).

Dar, sa revenim la experimentul de azi. AM s-a prezentat acasa intr-una din zile cu doua fructe de avocado, cam trecute ce-i drept, prada de razboi de la locul de munca. Cum fructul in sine nu imi place, am extras samburele si am decis sa fac experimente. Am o usoara teama ca e cam „expirat”, dar vedem in doua – trei saptamani.

M-am documentat pe net si am vazut ca trebuie sa il maltratez infigandui niste scobitori in carapace. Cum scobitori nu am in casa, si nici rabdare nu se gasea, am zis ca daca tot il torturez, as putea incerca cu bete de chibrituri. Si au intrat! Bine, ca s-au inrosit un pic e alta poveste. Sper numai sa nu il doara… Apoi, aranjamentul trebuie scufundat cu fundul in apa, dar cu grija si, de preferinta, intr-un recipient de sticla. Tot ce am gasit a fost un borcan de la gemul de visine, de pe care nu am dat jos eticheta, in speranta ca fructele photoshopuite il vor inspira si pe samburele meu. Si am mai citit ca o data la doua zile trebuie schimbata apa. Asa ca, preventiv, am facut un biletel cu datele si l-am lipit langa borcan. Daca mai luam in considerare ca vorbesc cu el in fiecare zi (spre deosebire de celelalte plante, care beneficiaza de vocea mea doar de doua ori pe saptamana), ar trebui sa iasa ceva in cele 21 de zile regulamentare.

Dar sa va prezint poze cu experimentul cucuiet.

Mai am un experiment in derulare, dar e ceva mai comun. De fapt nici mare experiment nu e, ca am infipt in pamant doi samburi de lamaie. Voi monitoriza atent situatia si voi raporta cu sarguinta orice modificari. Dar botez cu petrecere nu le fac!

Publicitate

25 de gânduri despre „Experiment cu un sambure de avocado

  1. cu avocado nu trebuie sa te chinui atit. si sa IL chinui. Merge si bagat in pamint, incolteste foarte frumos. Timpul este ales foarte bine pentru ca atunci cind va da caldura va fi deja destul de mare si in iarna viitoare va intra viguros. Pamintul ar putea sa fie o problema pe mai tirziu.
    Totusi cred ca trebuie sa mai insisti in privinta fructului. S-ar putea sa-ti placa intr-un fel sau altul 🙂

    1. m-am gandit sa il gatesc (fructul), dar cum nu sunt un bucatar pasionat… cat despre samanta, sper sa iasa. cu temperaturile nu e o problema, ca sta la interior. nu de iarna mi-e frica, ci de vara, ca anul trecut a fost tare frig pe aici si caldura era oprita. :)))

  2. De la o vreme(de cand nu am Sot, la dispozitie), am capatat si eu apucaturi gen cumparat flori, udat chiar, …
    Pe 1 martie incepi noul job, noroc.

  3. haha, eu am trecut la plante aromatice. Am jardniriere unde am semanant obsesiv-compulsiv tot felul de chestii. Acum le ud la fel de obsesiv-compulsiv 🙂

      1. trebuie udata :))
        am glumit. Unele sunt prea ‘chimizate’ si sunt doar de mancat.
        Eu le schimb in alt ghiveci mai mare, completez cu pamant, si ud. Sper sa mearga – oricum le mananc repede.

  4. Buna,
    Cred ca l-ai pus invers. Radacina ar trebui sa iasa din partea mai plata. Acea parte trebuie scufundata in apa. 🙂

  5. Draguta mea uitandu-ma atent la poza cred ca l-ai pus in apa cu dosul in sus ….. Tuguiul trebuie in sus si partea mai groasa in apa. In varful tuguiului va iesi mugurasul. Astept detalii despre evolutia tuguiatului. Am si eu unul varat la apa de o saptamana si abia astept sa ii vad mustatile. Ma uit la el zilnic de zici ca is dependenta …..

Comentezi?!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.