LinkedIn

Vorbeam mai de mult despre utilizarea retelelor de socializare in procesul de gasire a unui job international. A venit timpul sa faceti cunostinta cu LinkedIn, o retea de socializare strict profesionala, foarte populara printre vorbitorii de limba engleza si altele asemanatoare.

In principiu, LinkedIn e o platforma pe care iti expui profilul profesional sub forma unui CV. Si, spre deosebire de un CV, acolo poti sa te desfasori si pe mai multe „pagini” si sa iti expui detaliat realizarile si responsabilitatile avute in diverse job-uri. Chiar e indicat, din punctul de vedere al recruiterului, sa treceti in detaliu preocuparile de la munca.

Cu cat ai mai multe conexiuni, cu atat esti mai vizibil. Adica, dupa ce ti-ai facut cont, pune mana si cauta-i pe toti cei cu care ai lucrat/lucrezi si care ar putea avea cont pe acolo si conecteaza-te cu ei. O persoana interesata sa recruteze are acces la datele complete (nume si date de contact) ale celor cu care este conectat direct. Conexiunile conexiunilor mele, de exemplu, imi sunt relatii de gradul 2 si le vad doar numele, nu si adresa e-mail/numar de telefon. Iar la ceilalti le vad doar prenumele si initiala numelui. Bine, cine vrea cu adevarat sa va gaseasca, va apela la alte metode de cautare complementare.

Ce alte persoane mai poti adauga din proprie initiativa in retea fara sa iti fie teama ca nu o sa iti accepte invitatia?! Recruiterii care lucreaza in companii specializate. Suntem intotdeuna deschisi la noi conexiuni si chiar ne facem un titlu de glorie din a avea din ce in ce mai multe. Intr-un anume fel asa se masoara si puterea de patrundere pe piata a unui headhunter (stupid criteriu, dar la interviuri esti intrebat si cate conexiuni ai pe LinkedIn). Atentie, totusi nu adaugati in nestiire caci riscati sa fiti banati daca aveti prea multe invitatii refuzate.

Ideal ar fi ca profilul sa vi-l faceti intr-o limba de circulatie internationala: engleza sau franceza, de preferinta, desi puteti folosi orice alta limba in functie de tara inspre care aveti atentia indreptata.

Cam atat imi vine in minte acum. Cred ca e timpul sa va faceti cont pe LinkedIn, daca nu aveti deja unul. Daca vreti sa va extindeti reteaua, eu nu refuz invitatii.

Publicitate
Publicat în HR

27 de gânduri despre „LinkedIn

 1. Si contul meu e in paragina… A venit toamna, bate vantul prin el… De dragul tau insa cred ca il scot de la naftalina, desi „cariera” mea va suferi restructurari 🙂

   1. Si eu te caut… Am reactivat contul, adica mi-am resetat parola ca pe prima o uitasem :).
    Banuiesc ca te-am adaugat la retea, daca am nimerit bine… Verifici, te rog?

 2. deci, recruterita, care este? am inceput usor-usor sa descopar cateva invitatii de logare pe acest site profesional de socializare global. sceptic cum mi-s din fire, mai ales acum, nu prea-l bagai in seama tare-tare, din motive personale. nu sunt fanul publicitatii gratuite, ci mai degraba acela al eficientei si reciprocitatii. 🙂
  bine si tie, fara perdele, normal!!!!:)

  1. nu e neaparat un site de socializare, ci o unealta utila daca vrei sa gasesti un job pe alte meleaguri. 🙂 cum altfel vrei sa te gaseasca lumea si sa te vaneze?
   si, am perdele, da?! 😦

   1. da-le jos ca asa zici ca vrei si tu! macar cand nu e colega acasa! si de vanat nu vreau sa ma vaneze nimeni, sunt doar adeptul recrutarii directe, nu aplicarii in vad, vid, la nimereala ca doar-doar o veni cineva sa te ia la munci! e prea profanator! 🙂

Comentezi?!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.